Život s domácim miláčikom


Život s domácim miláčikom

 

Mnohí z nás majú v byte psíka, mačičku, či dokonca aj iné zvieratko, ktoré nám robí spoločnosť , spríjemňuje chvíle a radi s ním trávime čas. Určite toto spolunažívanie má viac pozitív ako negatív, ale predsa sa niekedy stane „nehoda“.

Ak je to na tvrdej podlahe dá sa to ľahko odstrániť. Ale čo ak sa tá „nehoda“ stane na sedačke, či posteli? Tiež sa to snažíme vyčistiť ako sa dá, ale predsa je lepšie tu použiť adekvátnu vysokotlakové tepovacie zariadenia a účinné čistiace prostriedky, ktoré vám zabezpečia nielen čistotu „na oko“, ale hĺbkovo vyčistia sedačku, koberec či matrac. Dostanú váš nábytok znova do formy. Zvieratko je určite ideálny spoločník, ale sú tu aj úskalia a ukážeme vám ako udržať domácnosť hygienicky čistú. Každý sa chce vyhnúť nepríjemným alergiám, alebo aspoň zmierniť ich dopad a k tomu nám dnes už pomáha kvalitná technika – hĺbkový vysávač, tepovač – extraktor, parný čistič a samozrejme profesionálne čistiace prostriedky.

  1. Aj keď máte zvieratko vychované k dobrým hygienickým návykom, niekedy príde k „nehode“.

Moč, stolica či zvratky sa vsiaknu hlboko do koberca, či čalúneného nábytku. Problémom je nie len vzhľad ale aj baktérie, ktoré môžu spôsobiť infekcie, kožné vyrážky, či problémy s dýchaním. Taktiež zostáva nepríjemný zápach, ktorý sa z čalúneného nábytku veľmi ťažko odstráni. Aj keď túto nepríjemnosť povrchovo vyčistíte, zostanú zbytky hlboko a tu nastupuje naša technika.  Nami používaný tepovač – extraktor slúži na hĺbkové čistenie čalúnených povrchov. Pri tepovaní sa pridržiavame pokynov výrobcu. Používame kvalitné prístroje a prípravky priamo na to určené – žiadne náhrady. Prípravkov na čistenie je samozrejme niekoľko druhov a máme ich odskúšané. Máme tablety na bežné znečistenie, silné znečistenie, prostriedok na chemické odstraňovanie škvŕn a dokonca špeciálne tablety, ktoré sa používajú pri nehodách domácich miláčikov. Tie nielen prevoňajú váš čalúnený nábytok, koberec či matrac, ale aj eliminujú už existujúce pachy.

  1. Srsť, koža a mastnota.
  • Aj keď sa pravidelne staráte o svoje zvieratko, či už ho češete, kúpete alebo striháte, chlpy , koža a mastnota srsti sú jeho súčasťou. Toto sa nespája len s dlhosrstými plemenami ale aj s krátka srsť napr.: pri otrasení sa, lieta. Zároveň z každého zvieraťa bude opadávať odumretá koža a taktiež bude otierať mastnotu zo srsti. Táto mastnota síce chráni naše zvieratko, ale mastnota veľmi ľahko vsiakne do vlákien sedačky, koberca či matraca a veľmi ťažko ju odtiaľ odstránite.
  1. Nanosená špina z vonku.
  • Samozrejme každý z nás svojmu zvieratku utrie labky, keď prichádza domov, čím eliminuje nanosenú špinu, ale aj tak ešte prach, prilepené blato na srsti zostáva. Táto špina sa prenáša do príbytku a existuje s nami.
  1. Nezabúdajte na profesionálne upratovanie.
  • Väčšina z vás si dvakrát do roka dá vytepovať sedačku, koberec , matrac. Je to tak zaužívané na Veľkú noc a pred Vianocami. Prečo to nechať na profesionálnu firmu? Pri domácich zvieratách treba upratovaniu  venovať oveľa väčšiu pozornosť. Mimo toho málokto  rád upratuje, mnohých bolia kríže, nohy alebo sa ťažko zohnú. Z tohto dôvodu vašim najlepším pomocníkom bude profesionálna firma s odbornými znalosťami. Dôkladne hĺbkové tepovanie si vyžaduje skutočne rozsiahle skúsenosti, profesionálnu techniku a extra účinné prostriedky.

 

Ak nebudete postupovať odborne pri čistení, môžete natrvalo poškodiť koberec, sedačku, zničiť farbu, či špinu zaprať a už nikdy ju nedokážete vyčistiť. Preto je dobré sa neponáhľať a nechať túto údržbu na profesionálnu firmu.