Alergie a upratovanie


Alergie a upratovanie

V súčasnej dobe sa stretávame s alergiou čím ďalej , tým častejšie. Jej nevýhodou je, že každého postihne v inom veku, v inej intenzite a bez varovania.

Alergia a jej prejavy

Nervozita, bolesť hlavy, kýchanie a kašlanie, neustály „soplík“, opuch a začervenanie okolo očí alebo svrbenie celého tela . Kým u niekoho „prehrmí“ za pár týždňov, inému sa alergická sezóna natiahne na niekoľko mesiacov, ba aj na celý život.

Rovnako existujú rozličné druhy alergénov – roztoče, peľ, baktérie, plesne, zvieratá ale aj obyčajný prach.

Je to veľmi nepríjemné ochorenie, ktoré nám strpčuje život.

Čistenie domácnosti, ktoré má byť účinné pre alergikov, má svoje prísne pravidlá. Cieľom nie je vytvoriť sterilné prostredie, ale zbaviť váš domov nebezpečných alergénov, ktoré nám môžu spôsobovať vážne respiračné problémy.

Viete, čo môžete urobiť, aby sa alergikovi uľavilo?

Naši pomocníci na odstraňovanie alergénov:

Hĺbkový vysávač: kvalitný vysávač overenej značky, ktorý dokáže špinu hĺbkovo vytiahnuť. Náš vysávač je extrémne tichý. Túto vlastnosť oceňujú hlavne ľudia, ktorí majú malé deti, zvieratá alebo starší ľudia. Technológia nášho vysávača umožňuje najlepší výkon vo svojej triede na všetkých povrchoch.  Jeho filtračný systém zachytí min. 99,98 % vysatého prachu vnútri vysávača. Tým sa vám spätne nedostávajú nečistoty do vášho ovzdušia a taktiež ani pri tepovaní nedochádza k víreniu prachu. Túto vlastnosť ocenia hlavne alergici a ľudia s malými deťmi. Systém kefy umožňuje dokonalý sklz na každom type povrchu. Zaujímavosťou je aj to, že nami používaný vysávač je nielen tichý ale aj má nízku spotrebu energie. Pri stále sa zvyšujúcich cenách energií je to ďalším plusom našej práce. Náš klient dostane pri vysávaní  sedačky špičkový výkon a úžasne tichú prevádzku. V prípade silných alergií sa odporúča vysávať denne a doplniť to umytím podlahy čistou vodou alebo vhodným prípravkom.

Ideálnym doplnkom je parný čistič. perfektne vydezinfikuje väčšie povrchy, a to bez akejkoľvek chémie. Aj tá totiž môže spôsobiť zdravotný problém, najmä ak sa používa pričasto a v uzavretých priestoroch. Najčastejšie je využívaný na dezinfekciu dlažby, obkladov v kúpeľni, WC, či sprchových kútov. Ako som povedala jeho nenahraditeľnou výhodou je, že čistí a dezinfikuje pomocou horúcej pary, bez použitia chémie.

Ďalej používame tepovač – extraktor, ktorý slúži na hĺbkové čistenie čalúnených povrchov. Ručná hubica sa používa na čalúnené povrchy, matrace, postele, sedačky, gauče, nástenné koberce alebo na tepovanie interiérov auta.

Pri tepovaní sa pridržiavame pokynov výrobcu. Používame kvalitné prístroje a prípravky priamo na to určené – žiadne náhrady. Pri čistení zvolíme vhodný druh čistiaceho prostriedku aj intenzitu podľa stavu a povrchu čalúneného nábytku. Jednou zo zásad spokojnosti klienta je, aby bol čistiaci prostriedok natoľko vysatý, aby pri prejdení rukou zostala len mierne vlhká.  Toto si môžete vyskúšať ešte pred odchodom nášho pracovníka z vašej domácnosti. Klient nemôže dlho čakať, aby sedačka uschla. Každý potrebuje svoju sedačku používať , a preto je dôležité, aby bol roztok kvalitne vysatý. Hlavne pri alergikoch nesmie dochádzať k zdĺhavému sušeniu, aby nevznikal pach – zatuchlina, či plesne.